Het-sportplein.nl

Alles op het gebied van Sport

Betsema Groep bouwt futuristisch onderkomen voor sportclubs

Nieuwe sporttempel op terrein Varkenoord opent deurenIn aanwezigheid van sportwethouder Adriaan Visser wordt op zaterdag 17 maart in Rotterdam-Zuid officieel Sportcomplex Olympia in gebruik genomen. Op het terrein dat voorheen bekend stond als Varkenoord, in de schaduw van voetbalstadion De Kuip, wordt gehockeyd door HC Feijenoord en gevoetbald door FC IJsselmonde.Sportcomplex Olympia is onderdeel van de nieuwe Rotterdamse wijk Stadionpark.

De hockeyers en voetballers krijgen vanaf komende zomer bekende buren. De trainingsvelden en jeugdopleiding van landskampioen Feyenoord verhuist dan van het alom bekende Varkenoord naar de nieuwe locatie even ten zuiden van Sportcomplex Olympia.

Zwevend dak
Blikvanger van Sportcomplex Olympia is het gedeelde onderkomen van HC Feijenoord en FC IJsselmonde dat is gerealiseerd door Betsema Groep. Het clubverzamelgebouw is vormgegeven als een recht prisma waardoor het lijkt alsof er ‘slechts’ een dak op een terp tussen de velden zweeft. Op de staalconstructie zijn lichtbeton dakelementen geplaatst, waarna het hele schuine dak is voorzien van isolatie met een bitumineuze dakbedekking. Bovenop de schuine zijden van het gebouw zijn tribunes gerealiseerd van waaraf het publiek de voetbal- en hockeywedstrijden kan bekijken. Onder deze tribunes hebben de sportclubs hun eigen kantines en vergaderruimtes. De kleedkamers en bergruimtes op de begane grond zijn voor gezamenlijk gebruik.


Friesland’s trots
Voor de bouw van het futuristische gebouw werd aangeklopt bij het Friese bouwbedrijf Betsema Groep. Eigenaar Jaap Betsema kijkt vol trots terug op het project: “Het is een enorme eer om als Friese onderneming ons steentje bij te hebben kunnen dragen aan de totstandkoming van dit complex in dé sportstad van Nederland.”

Rotterdamse ambities
Sportcomplex Olympia is onderdeel van het ontwikkelingsgebied Stadionpark in Rotterdam-Zuid tussen stadion De Kuip en de Van Brienenoordbrug. De gemeente realiseert hier het kloppende hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Zo krijgen HC Feijenoord en FC IJsselmonde later dit jaar het trainingscomplex en de jeugdopleiding van landskampioen Feyenoord als buurman. Léon Wielaard is vastgoedontwikkelaar bij de gemeente Rotterdam: “Met het clubverzamelgebouw op Sportcomplex Olympia is het eerste project van het Stadionpark een feit. Het bevestigt de ambities van Rotterdam als Sportstad en als Architectuurstad. De komende jaren zal dit gebied een verdere metamorfose ondergaan, waar wonen, sporten en beleven samenkomen.”

Over Betsema Groep
De Betsema Groep is in 1965 opgericht door metselaar Jaap Betsema, grootvader van de huidige eigenaar. In de jaren tachtig nam zijn zoon Johannes Betsema de zaak over en vanaf 1993 staat kleinzoon Jaap Betsema aan het hoofd van het familiebedrijf. In de afgelopen 50 jaar is het metselbedrijf uitgegroeid tot een volwaardig familiebedrijf dat op elk gebied in de bouw actief is, met name in Midden Nederland. Kernactiviteiten van Betsema Groep zijn Bouw & Ontwikkeling, Onderaanneming en Hefsteigers. In 2014 werd Delfsma Bouw overgenomen, waarmee veel expertise op het gebied van ontwikkeling in huis werd gehaald.

Advertentie

De nieuwe collectie staat online!

Bestel hier de nieuwste Nike voetbalschoenen