Het-sportplein.nl

Alles op het gebied van Sport

Scheveningen viert tijdens Pinksteren 200-jarig bestaan met Open dagen Sportstad aan Zee

Open dagen Sportstad aan Zee

In het Pinksterweekend 2018 worden op het Sportstrand van Den Haag de Open dagen Sportstad aan Zee georganiseerd. Dit event maakt deel uit van het themajaar Feest aan Zee, ter ere van het 200-jarige bestaan van de prachtige kuststad Scheveningen. Van 18 tot en met 21 mei 2018 bij het Noorderstrand in Scheveningen kunnen bezoekers in één weekend kennismaken met ruim twintig verschillende water-, urban- en strandsporten. Denk bijvoorbeeld aan surfen, skateboarden en beach fitness.

Tegelijkertijd gaan topatleten de strijd met elkaar aan tijdens het Pro Freestyle-evenement (urban sport) en de North Sea Regatta (spectaculaire zeilwedstrijd). Het Noorderstrand van Scheveningen (vanaf The Hague Beach Stadium tot aan de vuurtoren) staat dit weekend compleet in het teken van sport.


The Hague Beach Stadium daagt Bezoekers uit

“Tijdens de open dagen kan jong en oud kennis maken met veel nieuwe en bestaande strandsporten”, aldus Eva de Koning, Sport Event Manager van The Hague Beach Stadium. Beach sporten op het strand, urban sporten op de boulevard en watersporten op zee: in Scheveningen bevinden bezoekers zich in een heus sportpretpark. Op het strand vliegen regelmatig de volleyballen en kites je om de oren; de branding is een zee van kite-, wind- en golfsurfers; verder op het water scheren zeilboten voorbij en op de boulevard worden urban sporten als BMX’en, inline skaten en freerunnen fanatiek beoefend. Tijdens de open dagen worden bezoekers van harte uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende clinics, lessen en workshops. Geef je op via de website: www.sportstadaanzee.nl/programma/

Harder, hoger, heftiger bij Pro Freestyle
In The Hague Beach Stadium wordt er tijdens dit weekend het spectaculaire urban en extreme sporten evenement Pro Freestyle georganiseerd. The Hague Beach Stadium op het Scheveningse strand is het grootste stadion voor outdoor beach sport in Nederland. Iedere zomer, van april tot september, vind je het Beach Stadium bij het Noordelijk Havenhoofd aan de kust van Den Haag. In het stadion, dat toegankelijk is voor het publiek, vinden gedurende deze maanden verschillende topsportevenementen plaats. Tijdens het Pro Freestyle-evenement neemt de top het tegen elkaar op. Verwacht indrukwekkende flips, hoge sprongen, en ongelooflijke tricks van professionele sporters uit de wereld van BMX, skate, inline en MTB.

Bloed, zweet en varen tijdens de North Sea Regatta

De North Sea Regatta is een spectaculair, jaarlijks terugkerend evenement en een ware highlight op de kalender van de Nederlandse wedstrijdzeiler. Zo'n 350 boten gaan vier dagen lang de strijd met elkaar aan voor de kust van Scheveningen. Op zee geven de dames en heren tijdens de regatta alles om als eerste de finish te halen. De North Sea Regatta wordt georganiseerd in de jachthaven en heeft zijn wedstrijden op zee. Vanaf het strand zijn de wedstrijden goed te zien, dus kom langs en moedig de zeilers aan! Na de wedstrijden is er op de wal een sociaal programma met muziek en diverse eettentjes in de Scheveningse haven.

Volg een clinic of les tijdens de Open dagen Sportstrand aan Zee
Vind het programma van het evenement op de website: www.sportstadaanzee.nl/
Schrijf je snel in voor een clinic of les via: www.sportstadaanzee.nl/programma/
Tip: wees er snel bij, want vol is vol.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over de Open dagen Sportstad aan Zee naar: www.sportstadaanzee.nl/info/

Locatie
Op het sportstrand en in de jachthaven van Scheveningen (Strandweg 4, Scheveningen).

Advertentie

De nieuwe collectie staat online!

Bestel hier de nieuwste Nike voetbalschoenen